Solopisky dle Jirky

28.06.2008 09:38

Myslím, že to bylo naprosto super. Nahrál jsem fotky ze studia, doufám, že Sabri bude mít lepší. Až budeme točit film k nahrávání, tak tam hlavně musí být Letní rockový tábor Homera Simpsona.

Jak to bylo (abych to nezapomněl).

  1. V úterý 24.6. 18:30 Jirka nakládá u Sabriho, kromě aparátu ještě dvě kola. Přesun do Solopisk, v hospodě čekání na Pjera, první pivo. Doráží Pjer a jedeme vyložit aparát do studia. Vezeme Miloše do hospody a při pár pivech probíráme jak to vlastně budeme nahrávat. Až se setmí jedeme k Pjerovi a stoupáme (80 schodů) k jurtě. S sebou máme petku s plzní, překvapivě chutná u táboráku.
  2. Ve středu v 8:00 vstáváme, Sabri spí dál, Pjer dělá čaj Roiboos bez kofeinu po vyhladnutí možno i s medem, v 10:00 ve studiu. Stavíme aparát a seznamujeme se s Láďou, který nás bude nahrávat. Sabri mluví o analogovém nahrávání a Láďa odkrýva zaprášený stroj a po roce ho čistí. Jirka s Pjerem odcházejí do hospody tak na dvě hodiny. Počasí je příjemné, jídlo ucházející. Sabri a Láďou zvučí bicí na 10 mikrofonů, takže na kytary a zpěv zbývá už jen 6 stop. Když se vrátíme z hospody nazvučíme basu, kyaru a zpěv a začínáme konečně točit.  Předtím se řešily jakési problémy se šroťákem snad uspěšně.
    Podivín (s klikem a bez kliku), Plavkyně, Chlap, Utopenec, Ježíš, jde to dobře, chyb je minimálně, občas nedopadne konec, ale necháme to tak kvůli "autenticitě".  Končíme tak v 18:00 a jedeme do hospody probrat zážitky.  Začíná se dost mračit, sotva schováme kola, tak průtrž jak sviňa (prej to i někoho zabilo), vypadne elektřina, ale pivo už máme na stole, tak snad to do deseti minut přestane, než to vypijeme. Přestalo a díváme se na televizi kde běží "Letní rockový tábor Homera Simpsona", nejlepší co ten večer mohlo běžet, když si dělají srandu z rokových hvězd a jejich manýrů. pak jurta, táborák, ... Jo a ráno i večer jezdíme na kole, všechno je sice blízko, ale přeci jen je to rychlejší. Jirka usnul dřív, Sabri s Pjerem připravovali nový text Holubice.
  3. Ve čtvrtek ráno stejně jako ve středu. Ve studiu jsem v 10:00 a nahrajeme ještě SL blues, Holubici, Kryté vozy, Little Big Horn, Andělíčka, po obědě opravuje Pjer nějaké basy a začíná točit zpěv. Zpěv jde dobře, dobrá barva hlasu, výraz, v pohodě. Točí se dvě verze textu Holubice noční je nakonec zavržena. Končíme přesně v 19:00 a nálada je výborná. Láďa už pomalu odpadá. Nasedáme na kolo a chutě do hospody. Poté opět kolo, jurta, táborák, Pjer se ještě učí zpěv do LBH.
  4. V pátek stává v 08:00 i Sabri, protože začínáme dřív, balíme věci a v 09:00 jsem ve studiu, Pjer vystřihne LBH napoprvé. Jirka začíná nahrávat kytary, jde to dobře, ale je toho hodně, musí se znovu přehrát pomocná kytara z prvního dne, zkreslený zvuk se navrává samostaně, apk ještě sóla, a nějaký další doprovod. No prostě naprostá koncetrace, Sabri s Pjerem jdou do hospody, kde stráví v podstatě celé dopoledne. Láďa musí skončit v 14:00, ale nějak se to nakonec stihne. Něco zůstalo napříště, ale hlavní věci jsou. Balíme aparát nakládáme, Sabri s Jirkou odjiždí do Prahy, Pjer zůstává. Vykládání u Sabriho a Jirkův odjezd do Olomouce, na dálnici hodinová zácpa (začátek prázdnin).

A to je konec, není to všechno, nechci psán plány, co se stane dál, jsem zvědav na ostatní verze.